Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hoppas vi gjort tillräckligt bra arrangemang” – lokala motorklubben i Lima vill gärna anordna fler SM-tävlingar i rally i framtiden Foto: Sofie Lind/SVT

Tusentals lockades till Lima för att se åkarna sladda runt i rally-SM

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen anordnades det för första gången SM-tävling i rally i Lima. En tävling där den svenska eliten fanns samlad i strålande solsken, vilket lockade många besökare till eventet.

– Det är jättekul, säger tävlingsledaren Sune Rickardsson från Lima MS.

Det körs flera SM-tävlingar i rally runt om i landet, men den i Lima är den enda på is och också den nordligaste. Bakom arrangemanget står en rad ideella krafter som tillsammans med den lokala motorklubben Lima MS lyckats anordna evenemanget.

Till start kom 118 ekipage.

– Vi hade räknat med runt 120 stycken och för att vara en SM-tävling är det jättebra, säger Sune Rickardsson.

Oväxlande väder perfekt för isbanor

Inför tävlingen har vädret växlat rejält – från snö till tö – flera gånger om. Men det har bara gynnat tävlingsbanorna, enligt tävlingsledaren.

– Helt super för att få en perfekt isbotten.

”Uppemot 10-15 000 besökare” – lokala motorklubben hoppas få arrangera SM i Lima igen. Se mer från folkfesten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.