• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Svenska rallyt i Umeå hoppas på nytt publikrekord 2023. Foto: Anders Öhlund, SVT

Klart med tillstånd för Svenska rallyt i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Men en månad kvar till rally-VM i Umeå saknades ännu tillstånd för tävlingen. Men nu har Länsstyrelsen i Västerbotten gett klartecken.

– Nu är det klart, men det har dragit ut på tiden, säger Moa Garpebring, handläggare vid länsstyrelsen.

Med bara tre veckor kvar till tävlingen har nu Svenska Rallyt fått tillståndet beviljat. Länsstyrelsen har väntat på kompletteringar från arrangören för att kunna ta beslut i frågan. Under onsdagen blev det klart.

– Nu är det beviljat från vår sida. Det är inga konstigheter, säger Moa Garpenbring.

Stefan Djerf, projektledare vid Svenska rallyt, har varit övertygat om att tillståndet skulle beviljas och sa till SVT tidigare att det bara handlade om små detaljer som kvarstod.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.