SVT sänder sammandrag från samtliga deltävlingar. Foto: Bildbyrån

Klart med höjdpunkter från rally-VM i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar rally-VM i gång, med premiären i Monte Carlo. Nu står det klart att SVT kommer sända sammandrag från samtliga deltävlingar i rally-VM med start på söndag. Det blir också en extrasatsning under helgen då Svenska rallyt avgörs med direktsändning från flera specialsträckor.

SVT har ingått ett avtal med rättighetsinnehavaren C More, som direktsänder allt från rally-VM. Avtalet innebär att SVT kan sända ett timslångt sammandrag efter varje avslutad deltävling. Dessutom kommer SVT att direktsända samtliga TV-producerade specialsträckor under lördagen och söndagen på Svenska rallyt i Umeå.

– Vi är väldigt glada att vi kan fortsätta att sända från rally-VM. Vi vet sedan tidigare att sammandraget på söndagen är ett mycket uppskattat program hos vår motorintresserade publik, säger SVT Sports t f sportchef Max Bursell.

SVT kommer utöver det att sända deltävlingen från rally-EM som avgörs i Värmland 7-8 juli.

Så här avgörs rally-VM

19-22 januari: Monte Carlo

9-12 februari: Svenska rallyt

16-19 mars: Mexiko

20-23 april: Kroatien

11-14 maj: Portugal

1-4 juni: Italien

22-25 juni: Kenya

20-23 juli: Estland

3-6 augusti: Finland

7-10 september: Grekland

28 september-1 oktober: Chile

26-29 oktober: Centraleuropeiska rallyt

16-19 november: Japan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2023

Mer i ämnet