Robin Larsson gör succé i USA Foto: Qba

Larssons succé i Phoenix

Uppdaterad
Publicerad

Robin Larsson slog till i natt med säsongens andra seger i den amerikanska Nitro RX-serien. Oliver Eriksson såg till att det blev dubbelt Sverige i topp med en andraplats efter stor dramatik i Phoenix.

– Riktigt härligt att ta en seger igen, säger Robin till nitrorx.com.

Söndagens final blev först rödflaggad efter att Andreas Bakkerud kraschat våldsamt på det första varvet. Norrmannen klarade sig oskadd och fick se stallkamraten Robin Larsson briljera i omstarten.

Oliver Eriksson stod i pole position men fick se sig omkörd av Larsson halvvägs in i finalen. Oliver drev ut lite i en kurva och Robin dök på insidan. Larsson visade varför han är en av världens bästa rallycrossförare. Trea blev britten Kris Meeke, tidigare VM-förare i rally.

När tre deltävlingar återstår leder Larsson med klara 45 poäng före Bakkerud i sammandraget. Eriksson ligger fyra. Nästa deltävling avgörs i Quebec, Kanada, 21-22 januari.

KLIPP: Svensk seger i premiären av Nitro Rallycross (19 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robin Larsson fick fira på Lydden Hill. Foto: Youtube/Nitro RX

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.