Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Solberg vann rally-EM i Värmland. Foto: SVT

Oliver Solberg vann EM-rallyt i Värmland: ”En av mina bästa segrar”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg vann EM-rallyt i hemtrakterna i Värmland.

Han var snabbt uppe på taket på bilen och sprutade skumpa efter att ha lämnat tvåan Hayden Paddon 22,5 sekunder bakom sig.

– Det här var en av mina allra bästa segrar, så tufft och det blev tätare än vad jag hade kunnat tro, en härlig fajt med Hayden. Det här är verkligen hemmaplan för mig och så otroligt att kunna vinna, säger Solberg direkt efter segern i SVT:s sändning.

– Det var på en av de coolaste vägar jag någonsin kört, säger Solberg om de svårkörda smala grusvägarna.

Den sista etappen hade målgång vid klassiska Collins Crest och Solberg avslutade med ett kontrollerat hopp. Efter vinsten spelades den svenska nationalsången och Solberg log i kapp med solen. Mamma Pernilla var prisutdelare liksom Indyföraren Marcus Ericsson vid Jangensjön utanför Sunne.  

– Det känns som om han gjorde precis allt rätt, körde lagom fort på den sista sträckan. Han är en så välförtjänt segrare, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Solberg vann rally-EM i Värmland. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.