Svenska rallyt i Umeå hoppas på nytt publikrekord 2023. Foto: Anders Öhlund, SVT

En månad till rally-VM i Umeå – ännu inga tillstånd på plats

Publicerad

Rally-VM ska arrangeras i Umeå med omnejd med start den 9 februari. Men en månad före tävlingen saknas ännu tillstånd. Trots det hoppas man på nytt publikrekord.

– Det är besvärligt när det drar ut på tiden, säger Moa Garpebring, handläggare vid länsstyrelsen.

Men knappt en månad kvar till start har Länsstyrelsen i Västerbotten ännu inte kunnat bevilja tillstånd för tävlingen. Från länsstyrelsens sida väntar man på kompletteringar från arrangören för att kunna ta beslut i frågan.

I fjol arrangerade Umeå tävlingen för första gången, även då blev det struligt med tillståndet.

– Det är besvärligt när det drar ut på tiden. Bättre om handläggningen sker när det är tänkt. Vissa saker har man fått rutin på, andra inte, säger Moa Garpebring.

Biljetterna har släppts

Stefan Djerf som är projektledare vid Svenska rallyt menar att det bara är smågrejer kvar för att tillstånden ska bli klara. Enligt honom är alla avtal med samebyarna påskrivna och klara. Biljetterna har redan släppts.

– Det kommer bli ett rally. Nu är det försäljningen av biljetter vi vill få fart på, säger han till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.