Olyckan uppges ha skett i sjön Haggen mellan Ludvika och Smejdebacken. Foto: Google Earth

Två båtar i krock utanför Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern fick föras i ambulans till sjukhus efter att två båtar krockat i sjön Haggen mellan Smedjebacken och Ludvika. Tre personer var inblandade i krocken som kommer att utredas av polis.

– De har kolliderat ute på sjön och själva tagit sig till land, säger inre befäl Stefan Fröbom på räddningstjänsten Dala-Mitt.

Två båtar och totalt tre personer var inblandade i krocken. I den ena färdades ett man och en kvinna i 60-årsåldern. Mannen uppges ha klarat sig utan att behöva uppsöka vård, kvinnan fördes i ambulans till sjukhus med en misstänkt fraktur.

– Det var det som sades initialt. Det var uppenbart inga livshotande skador, säger Mats Öhman presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Den andra båten kördes av en man i 45-årsåldern. Han ska inte ha behövt söka vård efter händelsen.

Oklart vad som hänt

Olyckan inträffade vid 17.30-tiden, men det är fortfarande oklart hur den gått till. Polisen har inte haft någon ledig resurs att skicka till platsen, men har varit i kontakt med sjukvården och kommer småningom höra de inblandade för att utreda vad som hänt.

– Det finns ingen misstanke om fylleri på nåt sätt utan det brott som eventuellt är aktuellt att utreda är om någon gjort sig skyldig till vårdslöshet i sjötrafik, säger Mats Öhman.

– Händelseförloppet har vi inte helt klart för oss. Vi ska höra de inblandade. Man får titta på båtarna och så där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer