Två personer har avlidit efter en singelolycka i Avesta. Föraren är gripen och misstänks för flera grova brott, bland annat för vållande till annans död. Foto: NIKLAS HAGMAN

Två döda i krasch – föraren misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Två män omkom i en singelolycka med en personbil vid en rondell i Avesta i natt. Föraren är misstänkt för en rad grova brott, och enligt polisen riskerar han att hamna i fängelse.

Dalapolisens bild av olyckan är att fordonet i hög fart kom av vägen, körde in i en stolpe och voltade i cirka 70 meter. När den första patrullen och räddningstjänsten kom var en av männen redan död. Den andre avled på olycksplatsen.

– Vi misstänker att hastigheten var långt över den tillåtna på sträckan, säger vakthavande polisbefälet Dennis Hebert i Dalarna.

Föraren gripen

Fem män färdades i bilen när olyckan skedde strax efter klockan ett i natt, och de tre skadade fördes till sjukhus i Västerås och Falun.

Föraren greps misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Han är också misstänkt för rattfylleri.

– Tester visar att han var alkoholpåverkad, säger Dennis Hebert, som tror att mannen riskerar att dömas till fängelse.

Den misstänkte är dock kvar på sjukhus och åklagare har ännu inte fattat några beslut i fallet, enligt polisen.

Straffskalan för grovt vållande till annans död är upp till sex års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.