Det var på sjön Fläddran olyckan inträffade i onsdags. Den är belägen utanför Falun, mellan Sundborn och Svärdsjö. Foto: Google Earth

Två personer gick genom isen – en person död

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött till följd av sviterna efter att denne gått genom isen på sjön Fläddran mellan Sundborn och Svärdsjö i onsdags. Det var två som fick föras till sjukhus, men under lördagen kom alltså beskedet att personen som förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala har avlidit.

Fyra ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till platsen efter att larmet hade kommit in strax efter klockan 13 på onsdagen.

Två timmar senare hade räddningstjänsten avslutat sin insats.

En person fördes med ambulans till Falu lasarett och en person fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Den personen som fördes till Uppsala avled sedan på lördagen, uppger Akademiska sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.