Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör mer i klippet om varför Ulla Gudmundsson vill överklaga arenabeslutet i Rättvik. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT

Ulla Gudmundsson tänker överklaga beslutet om en multiarena i Rättvik

Publicerad

Under torsdagen beslutade ett oenigt kommunfullmäktige att det kommer byggas en multiarena i Rättvik. Det har väckt stor uppståndelse kring detta och nu kommer beslutet att överklagas av Rättviksbon Ulla Gudmundsson.

– Jag kommer att överklaga beslutet till förvaltningsrätten i Falun och anföra att det här är ett otillbörligt gynnande av enskilt näringsidkare. Det finns många företag i Rättvik som skulle behöva 2,4 miljoner kronor om året. Varför går det till Rättviks Arena?, säger hon.

Tror på stöd från Rättviksborna

Hon anser sig även få stöd av Rättviksborna där hon antyder att det är fler som har förstått att pengarna behövs till andra saker, som de anser är viktigare.

– Även om det vore jättekul med en arena så tror jag att det börjar gå upp för Rättvikarna att det här ställs mot kommunens kärnuppgifter som omsorg, skola, äldreomsorg. Det tror jag att de börjar förstå, hävdar Ulla Gudmundsson.

Långsiktig utveckling

Anette Riesbeck säger dock själv att beslutet kommer gynna Rättvik i framtiden.

– Jag tycker det är viktigt att man ser lite längre fram än bara ett till två år framåt. Det här är en långsiktig utveckling för vår kommun som majoriteten tycker. Sedan kommer det lite olägligt nu när vi har en tuff ekonomisk situation, men vi får hantera kostnaden för multihallen i vår budgetprocess precis som andra grejer, säger hon.

I klippet förklarar Ulla Gudmundsson varför hon tänker överklaga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer