Så här är det tänkt att multiarenan ska se ut när den är klar. Foto: Gatun Arkitekter

Klart med multiarena i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

Ett oenigt kommunfullmäktige röstade igenom beslutet om en multiarena i Rättvik under torsdagskvällen.

Det var under ett extrainsatt möte på torsdagskvällen som ett oenigt kommunfullmäktige i Rättvik röstade igenom förslaget om en multiarena vid Hedslund. Det rapporterar P4 Dalarna.

Sköts på framtiden

Vid kommunfullmäktige på 28 augusti yrkade S, V och SD på återremiss. Därmed var 21 ledamöter för att beslut skulle fattas redan då och 16 begärde att beslutet skulle skjutas upp. Eftersom det räcker med att en tredjedel av ledamöterna begär återremiss för att så ska ske, så sköts det på framtiden.

Kommunen ska hyra från privat företag

Det är företaget Rättviks Arena AB som erbjuder kommunen att hyra idrottslokaler i en multihall som ska uppföras i anslutning till den nuvarande bandyarenan. Årshyran har beräknats bli 2,4 miljoner kronor.

Så här är det ungefär tänkt att arenan ska se ut från insidan. Skisserna är framtagna innan arenan fick sitt slutgiltiga utseende:

Foto: Gatun Arkitekter
Foto: Gatun Arkitekter

Hör mer i klippet om varför kommunalrådet Anette Riesbeck (C) tycker det är en långsiktigt bra lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.