Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka utmaningar finns för företagen i framtiden? Hör regionchefen på Svenskt Näringsliv i klippet. Foto: SVT

Uppåt för Dalarnas företagsklimat – här är de stora utmaningarna framåt

Uppdaterad
Publicerad

Företagare i Orsa och Rättvik ger högst betyg till sina respektive kommuner när det gäller det lokala företagsklimatet. Samtidigt har majoriteten av dalakommunerna förbättrar sig när Svenskt Näringsliv presenterade sin senaste rapport om läget.

– Det är roligt att vi går åt rätt håll, säger Henrik Navjord, regionchef för Svenskt Näringsliv i Dalarna.

Svenskt Näringsliv mäter varje år företagsklimatet i Sverige genom att företagare får svara på frågor om tillgång till relevant kompetens, bostäder och upphandling.

Skalan i undersökningen är 1 till 6 och Dalarnas kommuner gemensamt hamnar på 3,5, något högre än riket som ligger på 3,4.

Valet 2022 Rättvik

Två kommuner i topp

De kommuner som får högst sammanfattande omdöme i Dalarna är Orsa och Rättvik. Gagnef är den kommun som lyfter mest i relation till föregående år i länet.

– Man har precis antagit en ny näringslivstrategi. Det är en jättebra start, nu gäller det att man sprider ut den här strategin i hela Gagnefs organisation – då kommer man fortsätta klättra, säger Henrik Navjord.

I videon: ”Två stora utmaningar som företagarna pekar ut”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Rättvik

Mer i ämnet