– Det är inte så att vi är emot tekniken men det kräver samverkan mellan alla, säger kommunalrådet Stina Munthers (C). Foto: Arian Schuessler/Sofie Lind

Vansbro säger nej till vindkraft – saknar vindbruksplan

Uppdaterad
Publicerad

I höstas sa man i kommunstyrelsen i Vansbro nej till fler vindkraftsetableringar i kommunen, åtminstone för tillfället. Anledningen är att Vansbro saknar en vindbruksplan och att den politiska ledningen vill se över översiktsplanen bland annat.

– Vi behöver inte följa översiktsplanen till punkt och pricka, men den är ändå vägledande för hur vi i kommunen vill använda mark- och vattenområden här, säger  kommunalrådet Stina Munthers (C).

Vill man ha mer vindkraft i Vansbro?

Vindkraft i Dalarna

– Det vet jag inte, utan det är diskussioner för fler än bara politikerna då det är en fråga för alla kommunens invånare, säger Stina Munthers.

Hon fortsätter:

– Det är inte så att vi är emot tekniken men det kräver samverkan mellan alla. Förhoppningen är att få klar översiktsplanen, tillsammans med vindkraftsplanen, till hösten 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Dalarna

Mer i ämnet