Hör Therese bror Carl och åklagarens tankar om hur det kunde ta så lång tid innan kroppen hittades i huset i Långshyttan. Foto: SVT

Carls syster hittades mördad i källaren – ”Hur hände det här?”

Uppdaterad
Publicerad

Veckans brott tar nu upp mordet på Therese Palmkvist i Långshyttan. Hon hittades död under en vedhög i källaren på sitt hus flera månader efter att hon mördades. Ett mord som hennes sambo senare dömdes till 16 års fängelse för. Men det tog tid innan polisen hittade hennes kropp.

I februari 2017 görs en anmälan om att Thereses katter springer lösa, utan mat. Då har hon varit försvunnen i tre månader.

Det dröjer till slutet av mars innan hennes kropp hittas av en hundförare i huset i Långshyttan, efter flera genomsökningar av polis. Sammanlagt hade då 13 poliser letat efter hennes kropp i huset.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Nu tar Veckans brott upp fallet. Både Thereses bror och åklagare Kristofer Magnusson ställer sig frågande till hur det kunde ta så lång tid innan kroppen hittades.

Veckans brott sänds i SVT1 kl 21:00 på torsdagar. Här hittar du Veckans brott i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet