Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har 30-40 husvagnar här varje kväll”, berättar campingägarna som är förvånad över hur tidigt säsongen startat i år. Foto: Sofie Lind/SVT

”Vi är tagna på sängen” – fler ger sig ut och campar tidigare än någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Husbilar, husvagnar och utfällda picknick-bord – campingsäsongen i Dalarna har dragit igång flera veckor tidigare än väntat.

Vid en rundringning som SVT Dalarna gjort i länet visar det sig att campingar är belagda betydligt tidigare än vad de brukar vara. En av dem är campingen i Särna.

– Vi kunde inte se på bokningsläget att säsongen skulle starta tidigare, då de som bokar nu tar det mer från ”dag till dag” än bokar långt i förväg, säger Niclas Schedvin på Särna camping.

Campingen har inte hunnit anställa några säsonganställda till sin restaurang i tid, utan har fått lösa saker med den befintliga personalstyrkan i väntan på mer personal.

För tidigt att sia om framtiden

Förra året var det många turister, framför allt utländska, som hittade till exempel till Särna. I år så tycks ännu fler lockas till länet ännu tidigare, men det är osäkert om trenden håller i sig.

– Det har vi ingen känsla kring just nu, utan vi laddar för fullt nu inför den här säsongen, säger Niclas Schedvin på Särna camping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.