Foto: Arkivbild/SVT

Vika Bröd blir kvar

Publicerad

Vika Bröd kommer inte läggas ned. Det var i januari i år som det blev känt att det populära brödet skulle försvinna. Men efter starka reaktioner under våren står det nu klart att brödet blir kvar.

– Vi har lyssnat på våra konsumenter och under hela våren har vi provbakat för fullt i Häradsbygden för att hitta en lösning. Nu är vi framme. Vi har fått fram ett Vika Bröd som för traditionerna vidare och är en fullvärdig bärare av Vika Bröds fina varumärke, säger vd Peter Jooni ett pressmedelande.

Brödet som har bakats i Stora Skedvi kommer alltså att börja tillverkas i Leksands Knäckebröds bageri, som äger Vika Bröd sedan 2005, i Häradsbygden.

Anledningen till det tidigare konkursbeslutet var att företagets förluster inte gick att vända till vinst, trots personalneddragningar och hög efterfrågan.

Bakas i el- ugn

Från och med i höst kommer Vika Brödet att bakas i  moderna ugnar som värms upp med el. Brödet har tidigare handgräddats över öppen eld. Men i övrigt är allt annat sig likt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Vikabröd

Mer i ämnet