En person hittades avliden i den brandhärjade villan. Foto: Göran Häggström, Foto-Mike

Villabrand i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

En brand i en köksfläkt utvecklades till en fullt utvecklad villabrand i Ludvika. Enligt räddningstjänsten på plats slog det ut lågor från fönstren. En kvinna har bekräftats omkommen i branden.

Det var strax efter klockan 15 som ett larm kom in om en brand i en köksfläkt i en villa i Ludvika. När räddningstjänsten kom fram slog det ut lågor från fönstren. Även två ambulanser finns på plats.

Polisen uppger att en 89-årig kvinna har omkommit som följd av branden. Hon hittades avliden i huset när räddningstjänsten gick in med rökdykare. Anhöriga har blivit underrättade om dödsfallet.

Kvinnan bodde inte i huset utan var på besök, uppger polisen. Husets ägare, ett äldre par, lyckades ta sig ut ur det brinnande huset. De har förts till sjukhus med ambulans. Det är inte känt vilka skador de har.

Villan har spärrats av och en teknisk undersökning ska utföras de närmaste dagarna av polisen, för att utreda orsaken till branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.