Foto: Anders Hansson/SVT

Vinden ställer till det vid släckningen i Söderbärke

Uppdaterad
Publicerad

Den hårda vinden har ställt till det i släckningen av den träfastighet som totalförstörts i en brand i Söderbärke i Smedjebackens kommun.

Den hårda vinden ökar spridningsrisken på brandplatsen i Söderbärke och räddningstjänsten har under onsdagsmorgonen fokuserat på att begränsa spridningen av branden, då fastigheten snabbt blev övertänd.

– Det är ju inte optimalt väder för en brand, det är jättestor spridningsrisk av gnistregn, säger Henrik Karlsson.

Flera smålarm tar resurser

Efter nattens hårda vindbyar har räddningstjänsten också ett flertal andra larm att ta hand om, samtidigt som storbranden i Söderbärke.

– En sådan här pass omfattande brand i kombination med olika smålarm om träd över vägar och liknande innebär ju större påfrestningar på oss än normalt, vi tvingas dela upp våra styrkor. I slutänden blir det en prioriteringsfråga där vi får vänta med att åka på mindre larm, säger Magnus Jonsson, inre befäl på räddningstjänsten Dala Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.