Foto: Emma-Sofia Olsson/TT

Ytterligare sägs upp från Arbetsförmedlingen i Dalarna

Publicerad

På tisdagen kom beskedet att fler personer på Arbetsförmedlingen i Dalarna varslas om uppsägning. Enligt Maria Andersson, chef för Arbetsförmedlingen i mellersta Dalarna är det nu totalt 70 personer som blir av med jobbet i Dalarna.

Den exakta siffran har SVT Dalarna inte fått helt bekräftad ännu. Johan Eklund som sitter i avdelningsstyrelsen och sektionsstyrelsen för Fackförbundet ST inom Arbetsförmedlingen i Dalarna, säger till P4 Dalarna att det är ytterligare 30 personer som varslats men den siffran stämmer inte med Maria Anderssons uppgifter.

– Det gäller ytterligare sju personer som jobbar som administratörer, assistenter och vaktmästare. Totalt är det nu 70 personer som sägs upp.

Arbetsförmedlingens presstjänst meddelar att de har den exakta siffran för varje län först på onsdagen, när de hunnit gå igenom listorna.

Nu väntar genomgång av chefspositionerna

Nästa steg är att se över hur många med chefspostioner som ska vara kvar men det är enligt Maria Andersson inte klart ännu.

– Det finns ingen prognos för hur många det rör sig om, det beror på vad som finns kvar i verksamheten idag.

Den anställda får gå efter det sparkrav på hundratals miljoner kronor som fanns med i Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget som gick igenom i riksdagen.

Åtta kontor läggs ner i Dalarna

SVT Dalarna har tidigare berättat att flera kontor i Dalarna läggs ned i samband med besparingarna. Kontoren i Hedemora, Falun, Vansbro , Leksand, Orsa, Idre, Särna och Sälen försvinner. De i Avesta, Borlänge, Ludvika, Malung, Mora och Älvdalen blir kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer