Ytterligare två vargar sköts under lördagen i årets licensjakt på varg. Foto: Anders Hansson/SVT

Ytterligare två vargar skjutna

Ytterligare två vargar har skjutits i licensjakten på lördagsmorgonen. De sköts vid Lövsjön, strax söder om Björbo.

Redan på första jaktdagen tidigare i veckan sköts de två första vargarna. Den första vargen fälldes mellan Björbo och Nås på onsdagen och senare under dagen sköts den andra vargen strax söder om Lindesnäs.

Några dagars väntan

Därefter har jakten avtagit något, vilket kan ha varit på grund av den kyla som drog sig in över länet, men under lördagsmorgonen var hade temperaturen stigit igen och ytterligare två vargar sköts.

Satte upp lapptyg

Christer Gruhs på Jägareförbundet i Dalarna berättade på lördagsmorgonen för SVT Nyheter Dalarna att jägarna satt upp lapptyg i skogen – det vill säga något som påminner om en mindre klädlina. Det hade man satt upp som en slags inhängnad, för att sedan läsa av eventuella vargspår och för att se vart vargen rört sig.

Två vargar kvar

Efter de två skjutna vargarna i onsdags och de två under lördagen, så återstår nu alltså två vargar att skjuta av de totalt sex stycken vargar som får skjutas i Orsenreviret mellan Ludvika och Nås.

Har hittat fler spår

SVT Nyheter Dalarnas reporter uppger att jägarna har hittat spår efter ytterligare en till varg som setts i området.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer