Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

130 gröna jobb till Gävleborgs län

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen presenterade i dag en satsning på gröna jobb som väntas skapa 130 nya tjänster i Gävleborgs län under 2018. Under året satsar regeringen totalt 270 miljoner kronor genom fem myndigheter.

I dag saknas det arbetskraft i form av bland annat skogsarbetare, maskinförare och personer som kan sköta naturreservat, vandringsleder, trädgårdar och friluftsområden samt städa stränder, det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Myndigheternas målsättning är att ca 130 personer ska omfattas av satsningen i Gävleborgs län redan 2018. Det handlar om personer som idag är långtidsarbetslösa eller nyanlända som kommer kunna arbeta med eftersatta behov i samhället. Det kan handla om att röja skog, rusta upp vandringsleder eller städa upp runt bangårdar och stationer. Tanken är att de som tar del av insatsen efter ett år ska ha tillräckliga kvalifikationer för att kunna anställas av företag inom gröna näringar som idag har svårt att rekrytera, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.