Adam Boqvist, Brynäs IF, rankas tvåa på kanadensiska TSN:s inofficiella NHL-draftlista. Foto: SVT

17-årige supertalangen blev Brynäs första 00:a i A-laget

Publicerad

Adam Boqvist är en av Brynäs IF och svensk hockeys största talanger. I hemmapremiären mot HV71 fick 17-åringen debutera i SHL och blev därmed den första spelaren född år 2000 i Brynäs A-lag.

– Det är riktigt roligt, Brynäs är en anrik förening så det är kul.

Var du nervös?

– Ja, det var jag, jag var riktigt nervös. Men sen efter första bytet så var det lugnt, säger Boqvist.

”Försöka slå mig in i A-laget”

Adam Boqvist är född i Dalarna och Hedemora men valde att gå i sin storebror, Jespers, fotspår och flytta till Gävle och Brynäs. Nu är han en av klubbens största talanger och tillhör A-truppen där han hoppas få spela den här säsongen.

– Målet med säsongen är att göra det bra i juniorlaget och sen försöka slå mig in i A-laget och få så mycket speltid som möjligt här.

”Vill såklart bli draftad”

Nästa sommar väntar NHL-draften för Boqvist som av många tippas gå högt. Kanadensiska TV-kanalen, TSN:s, expert Craig Button tippar Boqvist tvåa inför draften. Etta tippar han Frölundas Rasmus Dahlin.

– Det gäller att göra det bra i år så får vi se. Jag vill såklart bli draftad. Det är kul men jag försöker inte tänka på det och bli bättre varje dag och spela mitt spel, säger Adam Boqvist.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.