Polisinsatsen nordväst om Hudiksvall, där den misstänkte mördaren jagades. Foto: Cecilia Eriksson Granér/SVT

20-åring anhållen för dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

En person är nu gripen och anhållen som misstänkt för att ha mördat två personer utanför Hudiksvall. Han har själv sökt vård i Hudiksvall. Enligt åklagaren har den misstänkte inte någon koppling till offren.

Det är en 20-årig man, hemmahörande i Hälsingland, som har anhållits och han tycks inte ha någon koppling till offren.

– Det finns inget som hittills tyder på det. Vad man kallar motiv i dess vanliga bemärkelse verkar inte finnas, säger Christer Sammens som är förundersökningsledare och åklagare i fallet.

Dubbelmord i Hudiksvall

Enligt Sammens har mannen, som inte ska vara känd av polisen sedan tidigare, själv uppgett att han haft kontakt med den psykiatriska vården.

– Man kan väl säga att han uttryckt psykisk ohälsa under lång tid.

Nekar

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för två fall av mord. Han själv nekar till brott.

– Vi har haft ett förhör och han förnekar brott, säger mannens advokat Jan Nyman till TT.

Senast på annandagen, 26 december, måste åklagaren besluta om 20-åringen ska begäras häktad.

Sökte vård för skador

Under fredagen hittade boende i byn Silja blodspår på vägen på en kilometerlång sträcka. Åklagare Christer Sammens berättar att den misstänkte mannen själv sökte vård på Hudiksvalls sjukhus på eftermiddagen. Det var därifrån som polisen tog med honom till förhör, innan han anhölls mellan klockan 16.30 och 17.

– Det var inga allvarliga eller livshotande skador, säger Sammens.

Larmsamtal

De misstänkta morden skedde på torsdag kväll, då det också kom in ett larmsamtal om att det var bråkigt vid en fastighet i det aktuella området. När polisen kom fram hittades en man och en kvinna svårt skadade, enligt åklagaren i samma hus. De båda avled på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Hudiksvall

Mer i ämnet