• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

20-årig man funnen skyldig till dubbelmordet i Råbo, norr om Hudiksvall, strax före jul. Foto: SVT

20-åring skyldig till dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls tingsrätt anser att det finns övertygande bevisning mot den 20-åring som misstänks för dubbelmordet i Råbo.

Det tog drygt 20 minuter för försvaret, åklagare och ombudet för det anhöriga att göra sina slutpläderingar när det gällde dubbelmordet i Råbo utanför Hudiksvall.

Jan Nyman, 20-åringens försvarsadvokat. Foto: Markus Dahlberg/SVT
Dubbelmord i Hudiksvall

Rätten behövde också bara en kort stunds överläggning innan de kom fram till att det fanns en övertygande bevisning mot 20-åringen att han högg ihjäl två grannar i den lilla byn två dagar innan julafton förra året. 

Åklagaren anser att omständigheterna kring varför 20-åringen begått dådet har klarnat under rättegången.

Christer Sammens, kammaråklagare. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Tingsrätten beslutade också att 20-åringen ska genomgå en stor rättpsykiatrisk undersökningen för få fram om han har någon form av psykiskstörning. Man vill också få veta om 20-åringen kan dömas till psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Hudiksvall

Mer i ämnet