30 cm snö väntas i Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett lågtryck närmar sig Gävleborg och lokalt kan det komma tre decimeter snö i länet.

Ett lågtryck är på väg från sydväst och till morgonen har regn och med snöinslag rört sig in över västra Götaland under måndagen, enligt SMHI. Under natten till tisdag och fram till tisdag förmiddag kan det bli riktigt besvärligt i Gävleborgsområdet med snö och friska nordostliga vindar.

– Bor man i Gävleborg bör man redan idag tänka över om man ska ställa in sina möten, eller kanske övernatta någon annanstans om man planerar att resa, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir till SVT Nyheter.

Upp till 30 centimeter

SMHI uppdaterade sin varning för stora snömängder från en klass 1 till en klass 2. Nu väntas det komma upp till 30 centimeter snö i den mellersta delen av länet.

Tisdagen blir sedan allmänt ostadig och blåsig på flera håll med tidvis snö eller blötsnö i norr och i söder blötsnö och regn.

– Till onsdag kommer troligtvis snöröjningen ha kommit igång och vägar kommer att vara plogade, även om snön ligger kvar ute i terrängen, säger Tora Tomasdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.