Två häktade för mordförsök i Bollnäs

Två män häktade för mordförsök i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen hölls häktningsförhandlingarna mot de fem personer som misstänks för bland annat mordförsök i samband med det stora bråket i Bollnäs i måndags. Tre häktades, två släpptes fria.

Två män, 25 respektive 58 år gamla, misstänks för mordförsök. Båda dessa har under dagen häktas på sannolika skäl misstänkta för mordförsök i flera fall. Åtal skall vara väckt senast den 30 september.

En 18-årig man som begärts häktad för grov misshandel blev försatt på fri fot av tingsrätten och häktningsyrkandet mot en 51-årig kvinna drogs under förhandlingen tillbaka av åklagaren. Så även hon är nu försatt på fri fot.

Den sista häktningsförhandlingen mot den femte personen, en 31-årig man avslutades under eftermiddagen där det beslutades att även han ska häktas. Han misstänks för grov misshandel.

Upprinnelsen till händelsen ska vara ett bråk mellan en tjugotal bärplockare, vid 21-tiden på måndagskvällen, på en parkering i Bollnäs.

– Min klient nekar helt till att ha begått något brott, säger Hans Myhrberg som är försvarare för den 25 årige man som misstänks ha kört den bil som rammade en folksamling.

– Han medger att han varit på platsen, men menar att det är han själv och hans familj som utsatts för våld och därför ska betraktas som brottssoffer.

25-åringen försvann från platsen innan polisen kom dit och rikslarm utfärdades. Han kunde sedan gripas på onsdagsmorgonen i sin bil på E4 i Östergötland.

Bråk mellan bärplockare

Enligt vittnesmål så användes tillhyggen i form av påkar och en yxa i slagsmålet mellan olika grupper på platsen. Det var i slutfasen av det bråket som bilen, som 25-åringen misstänks ha kört, styrdes rakt in i en folksamling.

Fyra personer skadades och för en av de skadade är tillståndet allvarligt och han har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala med skallskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.