• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

30-åringen lurade till sig ett stort antal mobiltelefoner från sina arbetsgivare. Foto: Thomas Sundberg / SVT

30-åring lurade till sig mobiltelefoner – döms för brott

En man i 30-årsåldern från Gävle har dömts för bedrägeri och trolöshet mot huvudman efter att ha lurat arbetsgivare på ett stort antal mobiltelefoner.

Mannen har arbetat både som telefonförsäljare av mobilabonnemang och säljare på en telefonbutik. På båda arbetsplatserna har han lurat till sin ett stort antal mobiltelefoner genom att teckna abonnemang. Abonnemang som antingen inte existerat eller som kunderna inte vetat om.

Mobiltelefonerna har han sedan sålt för egen räkning. I rätten har mannen berättat att han begått brotten för att finansiera ett spelmissbruk. Ett missbruk som han nu dock gått i behandling för.

Slipper fängelse

Gävle tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn med 200 timmars samhällstjänst. Mannen slipper fängelsestraff då han nu försöker få ordning på sitt liv. Han ska också betala skadestånd till arbetsplatserna på över 600 000 kronor.

Mannen döms för bedrägeri och grov trolöshet mot huvudman.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer