Lars Wesslén, smittskyddsläkare Region Gävleborg. Foto: Stefan Larsson/SVT

Ytterligare ett 30-tal boende smittade på ett ålderdomshem i Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Det sker just nu en explosionsartad smittspridning av covid-19 i Gävleborg. Ett 30-tal boende på ett ålderdomshem i länet ska ha blivit coronasmittade, uppger smittskyddsläkare Lars Wesslén. Han är dock förtegen rörande vilket ålderdomshem det handlar om.

I likhet med resten av Sverige så blir situationen i länet allt sämre och särskilt äldreboendena har blivit hårt drabbade, inte minst Månsbacken där nästan samtliga boende smittats och ett tiotal avlidit med corona. Men Månsbacken är inte det enda boendet som fått en stor smitta.

– Det finns ett boende till där man har ett 30-tal smittade som det är nu. Det är enklare att berätta var någonstans det inte har hunnit ikapp med smittan ännu än var, och det är Ockelbo och Bollnäs, säger Lars Wesslén, smittskyddsläkare.

Coronaviruset i Gävleborg

Hudiksvall en hotspot

Enligt Lars Wesslén så har även vissa platser i länet blivit så kallade hotspots. Och inte bara Månsbacken, men hela kommunen, har blivit en sådan hotspot.

–Jag vädjar till alla Hudiksvallsbor att försöka tänka på hur man gör om dagarna just nu, säger han.

Hör honom berätta mer i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet