Attila Yoldas samlade över en natt 4 000 underskrifter med krav på Mattias Eriksson Falks (SD) avgång. Foto: SVT/Riksdagen

4 000 kräver Mattias Eriksson Falks avgång efter inställt luciatåg i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Föreläsaren och författaren Atilla Yoldas var en av många som reagerade på Mattias Eriksson Falks (SD) beslut att stoppa Luciatåget från Bollnäs Folkhögskola på grund av att Lucian var ickebinär. Han startade ett upprop som krävde SD-politikerns avgång.

Uppropet startades på tisdags eftermiddag och på onsdagsmorgonen hade det samlat 4 000 underskrifter.

– Vi är många som tycker ditt agerande är orimligt, respektlöst och opassande i ett samhälle med demokratiska värderingar, skriver Attila Yoldas på Instagram.

– Att diskriminera transpersoner och icke-binära anstår inte en ordförande i regionfullmäktige. Han bör genast lämna sina regionala och riksdagsuppdrag, säger Olivia Linander, kampanjare på Folkrörelsen Skiftet som stöder Atilla Yoldas namninsamling i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.