Marisleidys Suarez från Cuba är utbildad sjuksköterska i sitt hemland. Hon har fått en extratjänst i Bollnäs. Nu vill Gävle kommun inrätta 400 extratjänster. Foto: Mikael Johansson/SVT

400 extratjänster ska skapas i Gävle

Publicerad

Gävle kommun vill inrätta 400 så kallade extratjänster inom kommen, fram till 2019. Det väntas kommunstyrelsen besluta under tisdagen.

Extratjänster är statligt subventionerade arbeten som bland annat riktar sig till nyanlända och långtidsarbetslösa. Redan under 2018 ska 250 platser finnas, med uttalat mål att rikta sig mot de som idag har försörjningsstöd från kommunen.

Stor arbetsgivare

I beslutsunderlaget skriver man bland annat att Gävle kommun är en länets största arbetsgivare, som nu genom regeringens beslut om utökning av extratjänster har en möjlighet att bidra till att minska arbetslösheten i Gävle och öka mångfalden i Gävle kommun.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.