Vilka dyrgripar har du hemma utan att veta om det? Auktionsföretagaren kristin Persson tipsar om fem objekt. Foto: SVT

Pengar att tjäna – auktionsfirman tipsar om föremål som säljs dyrt

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler både köper och säljer möbler och inredningsprylar på nätauktionerna. Den som har hemmet fullt av saker kanske inte vet om att den sitter på riktiga guldkorn. Auktionsfirman i Hudiksvall guidar säljare till prylar som nu klubbas för höga priser.

Trenderna avlöser varandra snabbt nu, berättar Kristin Persson som är delägare på Hälsinglands Auktionsverk. Vissa saker blir snabbt väldigt eftertraktade för att lika snabbt svalna igen, medan andra kategorier av möbler är populära hela tiden.

– Teakmöbler och allmoge har alltid sina köpare, säger Kristin Persson.

Andra saker, som furumöbler, blir populära efter att ha synts i inredningsmagasin och hos influencers. Hör vilka saker – utöver furumöbler – som säljs dyrt just nu.

Allt fler upptäcker nätauktioner för första gången nu under coronapandemin när de fysiska auktionerna tvingas hålla stängt. Under det senaste året har många 80- och 90-åringar blivit kunder. Foto: Malin Eirefelt/SVT

Rättelse: I klippet nämns ”skandinaviskt porslin” och Arabia tillsammans. Arabia är ett finskt märke och därmed nordiskt, inte skandinaviskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.