60-plussare på mässa i Gävle Foto: SVT

60-plussare på mässa i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Dagens seniorer blir allt mer aktiva och ställer krav på ett omväxlande liv. Därför blir de också en attraktiv målgrupp för företag och organisationer. Och mässor speciellt inriktade på en äldre målgrupp dyker upp allt oftare. I dag öppnade en 60-plusmässa i Gävle.

– Man kan lära sig dansa, eller fortsätta dansa, man kan gå kurs i silversmide eller teckna måla, gympa....

Åsa Österberg som är samordnare på PRO:s folkhögskola i Gysinge och Solna presenterar gärna olika kurser man kan ägna sig åt och det verkar inte råda någon brist på aktiviteter för den som lämnat junioråldern bakom sig. Och om man ändå inte hittat sin grej så kan man som besökare få en hel del tips här.

TV: Se hela reportaget från seniormässan på SVT Play

Och en av alla aktiva 60-plussare vi träffar är Lars Hillman från Skutskär.

Tror du att det stämmer att dagens pensionärer blir allt piggare?

– Jag hoppas väl det i alla fall. Jag är 66 i dag och ser jag på min egen farsa så var han betydligt mer sliten än vad jag är.

Och det är klart att alla pigga pensionärer innebär en växande marknad som gör att det är viktigt för företag och organisationer att visa upp sig.

– Ja, antalet mässor ökar ju varje år. Om du ser dig omkring – det är pigga människor. Själv fyller jag sextio nu och tänker, herregud snart skulle jag gå i pension och det finns ju inte på kartan, avslutar Åsa Österberg.

LÄS MER: Pensionärsfrågorna i fokus på seniormässan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.