75-åringen fördes med ambulans till sjukhus med mycket allvarliga skador, efter att ha blivit misshandlad med tillhygge av en 90-årig man. Foto: SVT

75-åring svårt misshandlad av 90-åring på demensboende

Uppdaterad
Publicerad

En grov misshandel har inträffat på ett demensboende i Gävle på lördagen. En 90-årig man ska ha misshandlat en man i 75-årsåldern med ett tillhygge.

Enligt polisens formulering är det en mycket tragisk händelse som har inträffat på boendet i Gävle på lördagsmorgonen. Den drabbade mannen har fått mycket allvarliga skador av misshandeln. Han har förts med ambulans till Gävle sjukhus för vård av svåra huvudskador.

Den misstänkte gärningsmannen, en 90-årig man, blev förd till polisen för vidare utredning. Mannen har mycket svårt att redovisa vad det är som har hänt, på grund av sin egen demens.

Synnerligen grov misshandel

Polisen skriver att en brottsanmälan har upprättats gällande synnerligen grov misshandel.

Anhöriga och boende har fått information om vad som inträffat.

90-åringen kommer sedan att föras till ett annat boende som är anpassat efter hans ålder och demenssjukdom.

Tagit mycket illa vid sig

Polisen spärrade av det aktuella området i byggnaden där misshandeln inträffat, och polistekniker har dokumenterat händelseförloppet och säkrat bevis. Arbetet har skett varsamt, uppger polisen, med hänsyn till de boende och anhöriga samt anställda som tagit mycket illa vid sig av händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.