Anställda på region Gävleborg får extra pengar av politikerna. Foto: Stefan Larsson/SVT

8 000 kronor extra i lön till anställda på regionen

Publicerad

Alla anställda hos region Gävleborg kommer att få upp till 8 000 kronor extra i lönekuveret i mars. Det har regionstyrelsen beslutat.

I ett pressmeddelande skriver regionen att satsningen på 8 000 kronor till var och en görs för att visa uppskattning för det genomförda arbetet som varit ansträngande under en väldigt lång tid, och likväl en belöning i förväg för de utmaningar som väntar.

– Vi är jätteglada över att majoriteten lyssnat på vår initiativ till att ge en extra ersättning till medarbetarna som gjort ett fantastiskt arbete under påfrestande förhållanden under pandemin, säger  Patrik Stenvard (M) regionråd i opposition. 

– Alla vet vilket påfrestande arbete som sjukvårdspersonalen tvingats utföra under hela den här svåra tiden och därför vill Region Gävleborg nu återigen visa sin uppskattning och respekt genom en större ekonomisk ersättning, säger regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S).

Ersättningen är kopplad till medarbetarens anställningstid under året och uppgår till maximalt 8 000 kronor per anställd. Satsningen kostar regionen cirka 100 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.