• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
A-traktorförararna Levente Papp, Hilda Hedwall och Lisa Henriksson är alla positiva till att regeringen vill öppna upp för högre hastigheter för A-traktorer. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

A-traktorförare i Hudiksvall positiva till förändrade A-traktorregler

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen föreslår att höjd hastighet och hårdare säkerhetskrav ska utredas för A-traktorer. Gensvaret från A-traktorförarna i Hudiksvall tycks vara positivt.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth föreslår en översyn av flera delar i regelverket: Krav på bilbälte, tuffare krav på förarprov eller någon form av körkort, krav på konstruktionen samt att det inte ska gå att trimma A-traktorn. För att minska trafikproblem överväger man också att tillåta högre hastighet.

Vi frågade A-traktorförare i Hudiksvall om deras tankar kring ett eventuellt nytt regelverk.

Se deras svar i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.