Åklagaren i Bollnäsmordet: ”Bevisläget är gott”

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagaren, Birgitta Fernlund, begärde under onsdagen att få skjuta upp åtalet mot den 45-årige mannen som är häktad misstänkt för att på sannolika skäl ha dödat sin exfrus sambo i Bollnäs för knappt tre veckor sedan.

Mannen häktades några dagar innan julaftonen och han misstänks för ett mord som begicks den 17 december.

Utredningen är inte klar och kommer att ta tid, säger hon.

Knivmordet i Bollnäs

– Den löper på med flera förhör och teknisk bevisning som ska genomföras. Vi väntar fortfarande på svar från Nationellt forensiskt centrum (NFC) om DNA-spåren, men vi har fått fram en hel del detaljer som styrker våra teorier utan DNA-svar. Vad de detaljerna innehåller kan jag inte kommentera, men jag kan säga att bevisläget är gott, säger hon.

Ytterligare förlängning

Den 45-åriga mannen har gått med på åtalsförlängning och därmed blir det ingen ny häktningsförhandling. Fernlund tror inte att hon kommer kunna väcka åtal den 17 december som är det datum som Hudiksvalls tingsrätt begärt att det ska lämnas in till nästa gång.

– Nej, det är osannolikt att förundersökningen är klar till dess. Jag kommer med all sannolikhet att begära förlängning även då, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Bollnäs

Mer i ämnet