84,5 procent av aktieägarna i Edbyns Elverk har tackat ja till Ellevios erbjudande om att förtaget ska få köpa Edsbyns Elverk för 385 miljoner kronor. Foto: Arkivbild. Fredrik Sandberg/TT

Aktieägarna säger ja till att sälja Edsbyns Elverk till Ellevio

Uppdaterad
Publicerad

84,5 procent av aktieägarna i Edbyns Elverk har tackat ja till Ellevios erbjudande om att förtaget ska få köpa Edsbyns Elverk. Det innebär att försäljningen har godkänts av en majoritet av aktieägarna, en förutsättning för att affären ska kunna genomföras.

Den 27 september lämnade elföretaget ett nytt bud på Edsbyns Elverkt på 385 miljoner kronor. Villkoret för att affären ska kunna genomföras är att ägare till minst 67 procent av aktierna tackar ja, skriver Ellevio i ett pressmeddelande. 

– Det känns oerhört kul att vårt erbjudande tagits emot så väl och vi ser mycket positivt på att kunna fullfölja affären och införliva Edsbyns Elverks elnät i vårt nät i regionen. Genom vårt investeringsprogram kommer vi att kunna skapa ett mer modernt och vädersäkrat elnät för våra nya kunder i området, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio, i pressmeddelandet.

Extra bolagsstämma

För att affären ska kunna genomföras ska fler villkor uppfyllas. Det rör sig bland annat om att den extra bolagsstämma som Edsbyns Elverk kommer att hålla den 3 november ska rösta för affären. Den acceptansgrad som nu har uppnåtts ger en indikation till att ett sådant beslut ska kunna tas på extra bolagsstämman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.