Foto: Johan Söderberg/SVT

Nytt bud på Edsbyns Elverk

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången försöker elnätsföretaget Ellevio att köpa Edsbyns Elverk. Budet omfattar hela koncernen och köpesumman är satt till 385 miljoner kronor.

– Vi ser att Edsbyns Elverk är ett robust och attraktivt företag vars elnät kan bli en naturlig förlängning av Ellevios nät. Vårt omfattande investeringsprogram innebär att vi kan skapa ett mer modernt och vädersäkrat elnät i området, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio, i ett pressmeddelande.

Det är andra gången på ett år som Ellevio försöker köpa företaget. Senast fick de nej av aktieägarna.

22 oktober

Enligt Ellevio finns det fördelar för Edsbyns Elnäts kunder och för lokalsamhället att företaget tar över elnätet.

– Om vi tar över de nät som Edsbyns Elverk äger blir nätområdet en del av detta. Det innebär bland annat att vi kommer att modernisera och vädersäkra nätet, vilket gör bygden bättre rustad för framtiden, skriver Johan Lindehag i ett brev till aktieägarna.

Aktieägarna har till den 22 oktober på sig att acceptera budet eller inte.

Styrelsen säger ja

I ett pressmeddelande säger styrelsen för Edsbyns Elverk att de rekommenderar aktieägarna att säga ja till budet och att en extra bolagsstämma hålls i bolaget den 3 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.