Foto: SVT/Andreas Björklund

Akuten i lock down efter mordförsöket i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen hittades en man i 35-årsåldern med stickskador i Sandviken och fördes till akuten i Gävle. Där beslutades det om en så kallad lock down. Akuten låstes eftersom polisen bedömde att hotbilden kvarstod mot mannen även där.

Det var vid 20.30-tiden som polisen larmades till en plats i centrala Sandviken och väl där hittades en man i 35-årsåldern som blivit skadad. Enligt polisen ska mannen ha haft stickskador.

Mannen fördes med ambulans till akuten i Gävle och senare under kvällen kunde två män i 25-35-årsåldern gripas. Brottsrubriceringen är mordförsök.

Fortsatt hotbild

När offret kom till akuten vid 21-tiden beslutades det om en så kallad lock down av akuten. Detta efter att polisen informerat om att läget misstänktes vara fortsatt hotfull för offret.

– Polisen gjorde bedömningen att det fanns en fortsatt hotbild mot patienten. Polisen trodde att det skulle kunna ske något på sjukhuset så då satte vi akuten i lock down. Både för patientens skull men också personalens, säger Ronny Stjernlöf, säkerhetsansvarig på Region Gävleborg.

Polis på plats

En lock down innebär att alla dörrar till akuten bli låsta, väktare placeras ut, samt erfaren sjukhuspersonal.

– I det här fallet så hade vi även polis på plats, säger Ronny Stjernlöf.

Lock down-läget pågick från cirka 21.00 när offret anlände till akuten, till strax innan 00.00.

– Det här är ett misstänkt mordförsök och vi arbetar i samråd med polisen. Strax innan tolv bedömde man att man kunde återgå till vanlig verksamhet, säger Ronny Stjernlöf.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer