Enligt Magnus Jansson Klarin, presstalesperson Polisregion Mitt, är det just nu omöjligt att veta om det var ett riktigt vapen inblandat i händelsen eller inte. Foto: Polisen, SVT Arkiv

Äldre kvinna hotad och rånad på sin bil i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller larmades till Björksätra i Sandvikens kommun strax innan klockan 13 efter att en man hotat en äldre kvinna med ett vapenliknande föremål. Mannen ska ha lämnat platsen i kvinnans bil. Detta rapporterar Sveriges radio, P4 Gävleborg.

Under hot tvingades kvinnan att lämna ifrån sig sina bilnycklar, men mår under omständigheterna bra.

– Det jag vet är att det inte är några fysiska skador. Men det är klart att det inte är en rolig situation, det är en klart hotfull situation, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson Polisregion Mitt.

Oklart vapen inblandat

Enligt polisen har kvinnan själv sagt att mannen hade någon form av pistol – något som inte kunnat säkerställas än.

– Det är omöjligt i nuläget att säga om det var ett riktigt vapen eller någon form av attrapp, säger han.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Sökandet efter förövaren pågår och polisen vädjar till allmänheten om tips från området, nära en ICA-butik på Björksätra centrum.

– Just nu har vi allmän spaning på bilen. Vi vet inte vilket håll den har åkt, men dyker den upp någon annanstans kommer vi att få reda på det, säger Magnus Jansson Klarin.

Man gripen

Under fredagkvällen hittar polisen fordonet och en misstänkt gärningsman har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.