Daniel Wikdahl är presstalesperson vid polisen. Foto: SVT/Polisen

Bråk mellan gäng och tomtägare utanför Hudiksvall – äldre par misshandlades

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk uppstod mellan ett äldre par och omkring 20 personer uppehöll sig på parets tomt. Det slutade med att mannen och kvinnan misshandlades med tillhyggen.

Enligt polisen var det en man i 75-årsåldern som ringde larmnumret runt kvart i elva på tisdag förmiddag. Det var då ett tjugotal personer med fordon höll till på hans privata tomt vid kusten utanför Hudiksvall, rapporterar Daniel Wikdahl, presstalesperson.

Det uppstod ett verbalt bråk mellan tomtägarna och de andra personerna, som sedan övergick till våld. Både mannen och hans fru, som även hon är i 75-årsåldern, ska ha misshandlats – bland annat med tillhyggen.

– I början när man ringer till oss så sker ett rent verbalt bråk med människorna på platsen men det eskalerar under samtalet med vår operatör här på RLC och det leder till slut till fysiskt våld, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Mötte flera fordon

Ambulansen larmades och polisen skickade ut flera patruller. På väg till platsen mötte polisen längs E4 olika fordon med flera personer, som de stoppade och kontrollerade eftersom de misstänktes kunna ha med saken att göra.

– Det ska vara en blandad skara av unga och gamla personer som uppehöll sig på tomten. Vi har inte gripit någon eftersom vi inte tvärsäkert kan säga att personerna vi stoppade har något med händelsen att göra, säger Daniel Wikdahl.

Skadeläget för det äldre paret är enligt polisen oklart och ingen person har gripits för händelsen.

Händelsen rubriceras som misshandel, och dessutom skedde en mindre kollision som nu betraktas som en smitningsolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.