Två kvinnor som stjäl från äldre har rört sig från Hälsingland till Gästrikland. Foto: Foto: SVT

Åldringstjuvar i Hälsingland tog sig söderut

Publicerad

Kvinnorna som tar sig in hos äldre och stjäl smycken och pengar har rört sig söderut. Under de två senaste dygnen har de slagit till på tre platser i Gästrikland.

I tisdag fick tre hushåll i Hälsingland, där äldre personer bor, påhälsning av två kvinnor som sa sig behöva hjälp och ville fylla på en vattenflaska.

Mycket tyder på att det är samma personer som nu rört sig söderut och som nu har tagit sin in hos äldre i Hamrånge, Bergby och Hille i Gävle under onsdagen och torsdagen. Polisen i Gävle bekräftar att det rör sig om samma tillvägagångssätt.

Upprepar varning

Den ena kvinnan uppehåller personen som bor i villan eller lägenheten, medan den andra söker igenom lådor och kläder på jakt efter kontanter eller föremål att stjäla. Från två av hushållen försvann smycken, i det ena fallet till ett värde av 10 000 kronor.

Polisen upprepar sin varning att man måste vara aktsam med vem man släpper in i bostaden.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.