Ann-Berit Botnegård är vd på Faxeholmen. Foto: SVT, Daniel Sjöholm

Alla drabbade vid branden i Söderala ska ha fått nytt hem

Uppdaterad
Publicerad

Alla som förlorade sina hem i branden i Söderala ska nu ha blivit erbjudna nya lägenheter. De flesta har det kommunalägda fastighetsbolaget Faxeholmen ordnat fram.

Det var för drygt två veckor sedan som 24 lägenheter totalförstördes i den stora branden i Söderala och många familjer blev hemlösa. Hyresgästerna fick flytta till akuta boenden och olika familjer har löst bostadssituationen på olika sätt. Men nu uppger Faxeholmen att alla har fått besked om en permanent bostad att flytta till. 

– Det är några som inte bestämt sig än och någon har tackat nej som har hittat annat boende. Men 20 hushåll har fått kontrakt hos oss, säger Ann-Berit Botnegård, vd på Faxeholmen. 

Storbranden i Söderala

”Det är klart att man hjälper till”

17 familjer har redan skrivit på kontrakten och totalt är det 20 hushåll som kommer att stanna kvar inom Faxeholmen. Sex familjer har kunnat bo kvar i Söderala. 

Rent juridiskt har dock Faxeholmen inte haft någon skyldighet att ta fram nya bostäder utan det ligger på försäkringsbolagens axlar.

– Det här är personer som är i kris och som oskyldigt drabbats och då är det klart att man hjälper till, säger Ann-Berit Botnegård.

Hör Ann-Berit Botnegård berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Söderala

Mer i ämnet