Valbobadet. Arkivbild. Foto: SVT

Alliansen: Mer pengar till Valbobadet

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen Gävle har nu sagt sitt när det gäller den heta frågan om Valbobadets vara eller icke vara. Partierna vill rädda badet.

Genom att skjuta till pengar så att badet kan grundförstärkas och renoveras vill Alliansen Gävle rädda Valbobadet. En linje som de rödgröna partierna sedan tidigare stödjer.

– Det var glada besked för oss rödgröna partier att höra nyheten att alliansen i Gävle nu också förordar att Valbobadet ska vara kvar, skriver de rödgröna kommunalråden i ett gemensamt uttalande.

Det handlar om omkring 8 miljoner extra kronor, till den redan rådande budgeten på 65 miljoner kronor. 

– Det här är vårt förslag. Vi har enats att skjuta till de här pengarna för vi ser att behovet finns. I dag saknas det tider för simträning för skolorna och för nyanlända barn och vuxna som vill lära sig simma. Vi behöver den här bassängen, säger kommunalråd Inger KällgrenSawela (M) till SVT Nyheter Gävleborg och fortsätter.

– Men, med det parlamentariska läget vi har i dag så vet vi inte vilket beslut det blir förrän först imorgon.

Var tar ni de åtta miljoner kronorna ifrån?

– Ja, vi får omprioritera i investeringsbudgeten. Det är alltid så att vissa planerade investeringar inte blir gjorda, säger KällgrenSawela (M).

Stort renoveringsbehov

Under flera år har Valbobadets framtid diskuteras. Renoveringsbehovet är nämligen stort och den pågående renoveringen, som påbörjades i slutet av förra året, har pausats då arbetet är mycket mer omfattande än man tidigare trott. Den budgeten var alltså satt till 65 miljoner kronor, något som inte kommer att räcka.

Öppet möte för allmänheten

Ett extra sammanträde för kommunstyrelsen är bokat imorgon, torsdag, och ikväll hålls ett öppet möte för att diskutera badets framtid med politiker och allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.