En person har dött efter en allvarlig våldshändelse i Andersberg i Gävle. Polisens insatschef Oskar Demby berättar vad som hänt. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Misstänkt mord i Andersberg i Gävle – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En person är död efter ett misstänkt mord i Andersberg i Gävle i dag. Polisen har anhållit en man efter att personen avlidit på sjukhus.

Det var i tiotiden som polis kallades till Andersbergs centrum. I ett första skede utredde polisen händelsen som ett misstänkt mordförsök. En person fördes med allvarliga skador till sjukhus. Personen avled senare av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Det har skett ett allvarligt våldsbrott. Jag kommer inte att gå in på mer detaljer, utan vi vill att vittnen ska vara så opåverkade som möjligt när de berättar om det här, säger Oskar Demby, insatschef vid polisen.

Den misstänkte gärningsmannen anhölls under eftermiddagen. Enligt P4 Gävleborg är det en man i 25-årsåldern som är skäligen misstänkt för att på sannolika skäl ha bragt den andre mannen om livet. Den avlidne är också i 25-årsåldern enligt P4 Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i köpcentrum i Andersberg

Mer i ämnet