Här inträffade lastbilsolyckan på måndagsmorgonen. Foto: SVT Design

Allvarlig lastbilsolycka på E4 söder om Gnarp – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en olycka med två fordon, däribland en lastbil, inkom till SOS Alarm strax innan kl 08.00 på måndagsmorgonen. Olyckan inträffade i norrgående riktning på E4 söder om Gnarp i Nordanstigs kommun.

Två personer var inblandade i olyckan. Föraren till personbilen har avlidit, och anhöriga är underrättade. Föraren till lastbilen är enligt polisen inte fysiskt skadad.

– Det är en personbil som frontalkrockat med en lastbil, berättar Andreas Vik räddningsledare på Norrhälsinge räddningstjänst.

Långa köer

E4 från Lindsta till Gnarp var helt avstängd i nordlig riktning fram till klockan 10.30 under räddningsarbetet och Trafikverket varnar fortfarande för långa köer. Under förmiddagen rådde begränsad framkomlighet i båda riktningarna.

Trafikanter uppmanas att välja andra vägar om möjligt. Påverkan på trafiken, särskilt i norrgående riktning, väntas pågå åtminstone till klockan 12.00 enligt polisen.

Polisen söker vittnen

Polisen går nu ut med en förfrågan om vittnen till kollisionen på E4 som alltså inträffade någon gång mellan 07:50 och 07.55.

Texten kan komma att uppdateras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer