Föraren nekar till brott. Foto: Polisens förundersökning

Allvarlig smitningsolycka gav villkorlig dom

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke blev påkörd och hittades medvetslös med livshotande skador i ett dike i Sandarne. Nu döms föraren till villkorlig dom och böter.

Olyckan inträffade sent på kvällen en höstdag för två år sedan. När tonårspojken inte kom hem gav sig anhöriga ut för att leta.

I rättsintyget framgår det att tonåringens skador var direkt livshotande och om han inte hittats i tid hade det funnits ”en beaktansvärd risk att han skulle ha dött”.

Smitningsolyckan i Sandarne

Nekar gärningen

Glas och plastdelar hittades vid sidan av vägen. Delarna kunde kopplas till ett visst bilmärke vilket ledde utredarna till fordonet med skador på både höger framsida och på lyktorna.

Föraren döms i Hälsningslands tingsrätt för grov smitning från trafikolycksplats till villkorlig dom samt 80 dagsböter om totalt 12 000 kronor.

Mannen i 40-årsåldern nekar till brott.

I klippet nedan: Smitningsolyckan i Sandarne – detta har hänt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var den 19 oktober 2021 som en tonårspojke hittades medvetslöst i ett dike efter att ha blivit påkörd i Sandarne, utanför Söderhamn. Foto: Stefan Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolyckan i Sandarne

Mer i ämnet