Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter berätta om detaljer i förundersökningen. Foto: Polisens förundersökning

Man åtalad för Sandarneolyckan – körde på tonårspojke

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänkts för att ha kört på en tonårspojke i Sandarne har nu åtalats. I åtalet menar åklagaren att mannen lämnat olycksplatsen trots att han märkt trafikolyckan och misstänks för grov smitning.

Åklagaren Christer Sammens meddelade i slutet av september i år att mannen skulle åtalas. Nu har åtalet lämnats in till Hudiksvalls tingsrätt.

I åtalet finns en mängd olika bevis. Bland annat beslagtogs mannens telefon och då fann polisen sökhistorik på ”strålkastardelar för reparation” för bilen som mannen ska ha kört vid olyckan. Polisen har även fått DNA-matchning på glassplitter från olycksplatsen som matchar den misstänkte mannens bil. Även förhör med tonårspojken finns med i bevisningen.

Smitningsolyckan i Sandarne

– Han förnekar, säger 40-åringens advokat Hans Myhrberg.

Det var den 19 oktober 2021 som en tonårspojke hittades medvetslös i ett dike efter att ha blivit påkörd. Händelsen inträffade sent på kvällen när han var på väg hem från sin flickvän och hennes familj.

Pojken fick allvarliga skallskador och låg under en period i koma på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdag kväll hittades en tonåring medvetslös i ett dike längs Kustvägen i Sandarne. Polis misstänker att han blivit påkörd. Foto: Stefan Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolyckan i Sandarne

Mer i ämnet