Arbetet på olycksplatsen kommer att pågå under hela dagen enligt polisens prognos. Foto: Roger Nilsson

Person avliden efter frontalkrock på väg 56 utanför Hedesunda

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på onsdagsmorgonen på väg 56 i höjd med Hedesunda tre mil söder om Gävle. En långtradare med släp med timmer och en personbil har frontalkrockat och personbilen började brinna i samband med kollisionen. Föraren av personbilen har avlidit.

Vid 12.30 meddelade polisen att föraren av personbilen omkommit i olyckan. Anhöriga är underrättade.

– Den man som körde personbilen har omkommit i olyckan. Lastbilschauffören är förd till Gävle sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Väg 56 avstängd

Väg 56 är på den aktuella platsen avstängd i båda riktningarna och trafiken leds om via Hedesunda väg 507 och väg 509. Enligt polisens prognos vid lunchtid kommer bärgningsarbetet pågå till klockan 22 och vägen kommer vara avstängd fram till dess.

– Vi har inlett en förundersökning för att utreda om det har skett trafikbrott i samband med olyckan. När fordonen bärgas från platsen kommer vi ta de i beslag för att bland annat titta på om det kan vara tekniska fel som ligger bakom olyckan, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Larmet inkom 06.56 på onsdagsmorgonen. Olyckan inträffade mellan avfarterna Norra Brunn och Vinnersjökorsningen.

Foto: SVT Design

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer