Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varning för obehagliga bilder. Här kördes Helena Lifh på av en smitare. Hör dottern Maja och maken Pelle om den dramatiska natten och deras hopp om att hitta gärningsmannen. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Majas mamma påkörd av smitare i Bovik: ”Fegt”

Uppdaterad
Publicerad

Valborgsfirandet var nära att sluta i fullständig tragedi för familjen Lifh. Mamma Helena blev påkörd av en smitare.

– Hon kunde lika gärna ha dött och de stannar inte, säger dottern Maja Lifh.

Maja och pappa Pelle Lifh hade åkt hem till Bovik från Valborgsfirandet i närheten lite tidigare under kvällen.

Mamma Helena och sonen August tog lite senare på natten på sig reflexväst och pannlampa och började promenera de knappa två kilometerna hem.

Längs vägen mellan Årsunda och Forsbacka blev dock Helena påkörd av en bilist och fick föras med ambulans till sjukhus. Sonen chockades.

Flera brottsmisstankar

Föraren smet från platsen. Polisen har upprättat en anmälan gällande smitning från olycksplats, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik. I nuläget finns ingen misstänkt.

– Vi är i behov av vittnesuppgifter men vi vet om svårigheterna med platsen och tidpunkten, säger Mathias Rutegård, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.